You are currently viewing התמודדות עם בעיית פסולת המזון בסופרמרקט

התמודדות עם בעיית פסולת המזון בסופרמרקט

משק בית ממוצע בניו זילנד שולח פסולת מזון כמעט פי 10 להטמנה לנפש מאשר סופרמרקטים לנפש, אומר מומחה עטור פרסים הפועל בתחום.

 

ההערכה היא כי ברחבי העולם שליש מכל המזון המיוצר מבוזבז. ניו זילנד היא אחת מ -193 מדינות שאישררו את יעדי הפיתוח בר-קיימא של האו"ם הכוללים הפחתת בזבוז המזון ב -50% בעשר השנים הבאות.

 

פרנצ'סקה גודמן-סמית ', שהיא מנהלת מזעור הפסולת של Foodstuffs, כתבה את עבודת הגמר שלה באוניברסיטת אוטגו בנושא פסולת מזון בסופרמרקטים. היא גם התנדבה בארגון הצלת המזון KiwiHarvest המפיץ מזון עודף לנזקקים, ולימדה בקורס פסולת המזון החלוצית של האוניברסיטה.

 

לאחרונה זכתה בקטגוריית "יצרני השינויים" בפרסי העסקים בר-קיימא והייתה פיינליסטית בפרסי השפעת האקלים.

 

גודמן-סמית 'גם תכנן תוכנית עטורת פרסים למזעור פסולת בכל 135 החנויות של מוצרי מזון.

 

היא אמרה ל- RNZ שזה "גרם לפיה לרדת" לראות את הניגוד הגמור בין הצורך במזון לבין הפסולת המסיבית שמתרחשת גם כן.

 

היא ביצעה "צלילה רשמית של אשפה" ומצאה כי בסופרמרקטים יש מערכות טובות להפרדת הפסולת, כאשר כ- 46 אחוזים הולכים להזנות בעלי חיים.

 

כ -15 אחוזים נשלחו לאנשים שנזקקו לכך באמצעות ארגונים להצלת מזון.

 

גודמן-סמית אמר כי ישנם נתונים מוצקים המתייחסים לפסולת מזון מסופרמרקטים, משקי בית ומגזר האירוח בניו זילנד.

 

משקי בית שולחים 29 ק"ג לנפש להטמנה, עבור סופרמרקטים זה 3 ק"ג לנפש.

 

"זה לא מסתכל על האשמה, אלא מסתכל על ההזדמנות."

 

היא אמרה שהיא רוצה לשבור את הסטיגמה של איך אוכל נראה מבחוץ (כמו כמה תפוחים חבולים) וכמה זה מזין "ובאמת להעביר את לוח השעונים עליו לא צריך להראות מושלם. בחו"ל, כבר מומלץ פירות וירקות מכוערים".

 

כמה סופרמרקטים עושים זאת בניו זילנד והיא הייתה רוצה לראות את זה מאומץ יותר.

 

"מעבר לים, הם ממליצים לך לשזור תוצרת לא מושלמת למראה לקווי כלכלה רגילים, כי זה בעצם מנרמל שהכל לא צריך להראות מושלם."

 

לדבריה, חינוך ותמחור יהיו המפתח לקבלת הסכמה רחבה יותר.

 

"מכאן באמת נובעות הרבה מהנושאים האלה סביב בזבוז מזון – אנשים מתוכנתים להסתכל על משהו ולהגיד: 'זה טוב וזה רע'."

 

גודמן-סמית אמר כי ברחבי העולם בוזבזו מדי שנה 1.3 מיליארד טונות של מזון, בניו זילנד כ -500,000 טון מזון עברו להטמנה מדי שנה.