You are currently viewing איך שפים נותנים בחזרה לקורבנות של סופות הוריקן

איך שפים נותנים בחזרה לקורבנות של סופות הוריקן

בכמה שבועות בלבד, סופות הוריקן חסרות תקדים הרסו את טקסס ופלורידה והציפו את לואיזיאנה ומיסיסיפי הגובלות עימן. ובעוד שהוריקנים אינם נדירים בעונה זו של השנה, הנזק שאירמה, חוזה והארווי גרמו הוא אדיר.

 

דו"ח חדשות ABC מעריך כי הנזק יכול להסתכם בכמעט 300 מיליארד דולר; השפעתו של הארווי על יוסטון הוכרזה כאסון מזג האוויר היקר ביותר בתולדות ארצות הברית.

 

ובעוד שמספרים אלה עצמם עשויים להיראות אדירים, ההרס האמיתי הוא מספר המשפחות שנותרו ללא בתים. ההערכות אומרות כי 30,000 תושבים הוצבו במקלטים אחרי הארווי בלבד.

 

אירמה, שעדיין פעילה, כבר הרגה תשעה והשאירה מיליונים ללא חשמל. עם שיטפון של בתים, רחובות ועסקים ועונת ההוריקנים שצפויה להמשיך בהיקף חסר תקדים והרסני, הפרנסה, כולל הביטחון התזונתי, נמצאים תחת איום מתמשך בקרב מיליוני אמריקאים.

אסונות וביטחון תזונתי: מדוע שפים הם חלק בלתי נפרד ממאמצי ההקלה

בעוד שעונת ההוריקנים הזו עשויה להיות חסרת תקדים, המציאות של אסונות טבע והשפעתה על ביטחון התזונתי, אפילו במדינות מפותחות כמו ארצות הברית, איננה כזו.

 

זרוע המזון והחקלאות של האו"ם עוקבת אחר ההשפעה של אסונות טבע על כלכלות מקומיות ועל גישה למזון ולמקלט. מבין כל אסונות הטבע, האו"ם מצא כי סופות טרופיות מדורגות בין שלוש הראשונות ההרסניות ביותר מבחינת ההשפעה על הכלכלות המקומיות.

 

אך במונחים של הדיוטות, ההוריקנים האחרונים עלולים להוביל למשבר תזונתי, כפי שקרה בהאיטי בתחילת האביב האחרון עקב הוריקן מתיו. אף על פי שלארה"ב יש יותר משאבים, אבטחת מזון וכלכלה הרוסה הם מציאות אמיתית מאוד, ולכן חשוב לפעול כעת.

תרומות

הדרך הפשוטה ביותר לעזור לקורבנות הוריקן היא באמצעות תרומות, בין אם זה כסף או אוכל. אף על פי שכל אחד יכול לעשות זאת, שפים ובמיוחד שפים פרטיים ואישיים הם העזרה הגדולה ביותר.

 

שפים באזור פילדלפיה שיתפו פעולה יחד לתרום הן לבנק המזון ביוסטון והן לקרן ההוריקן הארווי. קבוצות קולקטיביות, כמו מסעדות, תרמו גם אחוזים מרווחיהן לקופות אלו ודומותיהן. לשפים אישיים ופרטיים, במיוחד אלה שקשורים לשפים אחרים, יש אמצעי להשפיע מאוד: הם מעוררי השראה עבור שפים אחרים, ומשתפים פעולה כך שהקורבנות יקבלו את האוכל והכסף שהם זקוקים להם נואשות.

 

שפים אישיים ופרטיים, בעבודה עם לקוחות מחוץ לתעשיית המסעדנות, עשויים להיות בעלי תובנה ופרספקטיבה מיוחדות להערכת צרכי הפרט באופן שחברות גדולות אינן יכולות. אך אל תטעו: אפילו השפים החדשים ביותר יכולים להשפיע על ידי תרומת סכום כסף קטן או עזרה בארגון תרומות מזון לקורבנות.